Välkommen till Ski Marathon Bisslinge

2015-03-19

Arrangörerna för Bisslinge Ski Marathon har tyvärr inte lyckats få till något lopp 2015

Vi är självklart ledsna för detta , men efter att vi försökt in i det sista går det tyvärr inte

Vi kommer att starta planeringen för 2016 tidigt i vår, och våran förhoppning är att till nästa år ha delar av banan med konstsnö

 

Vi följer svenska skidförbundets regler vi inställd tävling och betalar tillbaka halva start avgiften,

 

För att vi skall kunna betala tillbaka halva startavgiften behöver du skicka ett mail till ingrid-larsen@telia.com före den 12 April 2015

 

Skriv återbetalning Bisslinge på mailet samt

Namn

Adress

Klubb

Bank och Bank konto inkl clearing nummer  

 

Tävlings ledningen
Bisslinge Ski Marathon

Tävling inställd. Information om anmälningsavgiften

Skidspåren har regnat bort både på Bisslinge och i konstsnöspåren i länet . Vi arrangörer beklagar detta men vi har tänkt mycket på hur vi ska kunna på bästa sätt kompensera dig som är föranmäld, utan att riskera ekonomin i våra egna åtaganden i samband med tävlingen.

 

Vill du delta i Bisslinge Ski Marathon nästa år istället vid ungefär samma tid som i år? Om du vill delta nästa år så kan vi flytta din anmälan automatiskt över till 2015 utan extra kostnad för dig! 

 

Vill du istället få pengar tillbaka är detta också möjligt. Vanligt är att hälften av din inbetalda anmälningsavgift betalas tillbaka enligt Svenska Skidförbundets rekommendationer, men vi erbjuder bättre än så med återbetalning av allt utom 150kr, eftersom vi gärna ser att alla även framtida år ska se positivt på att våga anmäla er tidigt till vår tävling. (Att inte hela beloppet betalas tillbaka beror på att även ett inställt arrangemang innebär kostnader för arrangören.)

 

Om du väljer att få pengar tillbaka skickar du e-post till gunnar@neptron.se före 3 mars 2014. Vill du istället flytta din anmälan till 2015 behöver du inte göra något alls då anmälan flyttas automatiskt annars. (OBS att det inte går att överlåta anmälan utan kostnad...)

 

Nu hoppas vi på kallare väder med rikliga snöfall resten av vintern. 

Välkomna tillbaka till Bisslinge Ski Marathon 2015.

 

 

Vänliga hälsningar,

Arrangörer

 

 

För mer information:

 

kontakta gunnar@neptron.se (OBS! endast frågor om återbetalning)

kontakta Tävlingsledningen (se fliken "Kontakt" ovan)

 

 

Läget 2014-02-07

Det finns tyvärr inget i prognosen som tyder i dagsläget på att vi kommer att kunna arrangera tävling på Bisslinge eller på alternativ plats i distriktet den 15/2. Detta då även konstsnöspåren brottas med de svåra förhållanden som gäller p g a prognoser om fortsatta plusgrader och regn.

 
Definitivt beslut om inställelse tas i helgen och vid inställt lopp så kommunicerar vi så snart vi kan alternativen för anmälningsavgiften avseende endera återbetalning eller föranmälan till 2015 års Bisslinge Ski Marathon.
 
Tävlingsledningen
 
 

Bisslinge ski marathon skjuts fram till 15:e februari.

Tyvärr måste vi meddela att Bisslinge ski marathon skjuts fram till 15:e februari.

Idag är det för lite snö för att kunna genomföra en tävling på den ordinarie tävlingsdagen 9 februari, vi har gjort vad vi kan med den snö som finns men det räcker inte för att få till spår för tävlingen.

Vi hoppas nu att vi får lite mer snö till det nya datumet, vad vi kan se på väderleksprognoserna så verkar inte vädrets makter vara med oss.
Men vi väljer ändå att flytta fram datumet och hoppas att vädret förändras till våran fördel.

Vi kommer löpande att hålla hemsidan uppdaterad med senaste spårstatus

Om du ej kan delta i Bisslinge ski marathon på det nya datumet 15/2 så kommer vi under veckan uppdatera hemsidan om hur du skall gå tillväga för att begära återbetalning

PS, om du ändå vill åka ett trevligt lopp till helgen så har Orsa ett som vi kan rekommendera. det går den 8/2 och anmälan stänger den 4/2
Orsa-Grönklitt Skimarathon, http://www4.idrottonline.se/OrsaSK-Skidor/Varatavlingar/OrsaGronklittSkiMarathon/,

 

 

Aktuellt snöläge och utsikter 2014-01-29

Som läget idag ser ut saknas tillräckligt med snö på Bisslinge för skidtävling. Vi bedömer att vi behöver knappt en decimeter snö ytterligare för att kunna tävla. 

 
Tävlingsledningens plan är: i första hand avvakta snöfall i det längsta för att kunna  arrangera tävlingen trots allt på Bisslinge den 9/2 eller på reservdatum den 15/2. Eftersom vi vill vänta i det längsta på snöfall så sätter vi idag inte ut ett sista beslutsdatum än för när vi beslutar om flytt från den 9/2 till den 15/2. Den begränsande faktorn för hur länge vi kan vänta på snön består i våra leverantörer av tidtagningsutrustning, storbildskärm, toaletter, varmvatten m m, som alla måste ha ett visst antal dagars framförhållning för att leverera och sätta upp på plats.
 
I andra hand hoppas vi på köldgrader i sådan mängd att man kan spruta mer konstsnö så att vi kan flytta loppet till något konstsnöspår i regionen den 15/2. Idag finns dock inte tillräckligt lång slinga med konstsnö för att kunna tävla på konstsnöspår heller.
 
Håll kollen löpande här på tävlingens hemsida samt på Facebook för senaste nytt i utvecklingen.
 
Tävlingsledningen
 
 

Anmälan för 2014 öppnad!

Äntligen! Nu är det dax att anmäla sig till Bisslinge Ski Marathon 2014
 

Söndagen den 9:e februari går startskottet för Bisslinge Ski Marathon för andra året

i norra stockholm. Tävlingen kommer att vara seedningsgrundande för Vasaloppet, loppet körs på Svartinge och Rotebro Pay&Play golfbanor i Bisslinge

 

Anmälningsavgifter

 

42km: 400kr före 15/12, 500kr före 2/2, 600kr vid efteranmälan och sista veckan innan tävling

21km: 300kr före 15/12, 350kr före 2/2, 450kr vid efteranmälan och sista veckan innan tävling
 

Vid inställd tävling återbetalas 50% av avgiften (så man tjänar inget på att vänta och efteranmäla, jämfört med tidig anmälan.)

 

Välkommen att anmäla er på anmälningslänken ovan

 

 

Attunda OK & SIK Skidor arrangörer för Bisslinge Skimarathon

 

 


Huvudsponsorer

 

 

 

Arrangörsklubbar

Klicka här för att gå till hemsidan för Sundbybergs Ik Skidor


       Klicka här för att gå till hemsidan för Attunda OK